Alkeiskurssi

Tervetuloa koskimelontaseura Kohinan alkeiskurssille!

Majoitus:
Majoitumme Kohinan koskitukikohta Kontilla. Kontilla on patjoja riittävästi, mutta ottakaa mukaanne omat lakanat, makuupussi tai kunnon petivaatteet (makuupussi ei yksin riitä, alla pitää olla lakana) ja tyyny. Kontti on lämmin eikä hyttysiä ole ainakaan sisällä kiusaksi asti.

Ruokailu:
Kontilla on hyvät ruoanlaitotilat, astiat, tiskikone, mikro, jääkaappi, pieni pakastin ja hieno grillipaikka, joten ette tarvitse mukaanne kuin omat ruokatarpeet ja juomat. Kannattaa muistaa ottaa jotakin evästä vesille, esimerkiksi myslipatukat ovat hyviä, ettei nälkä pääse keskeyttämään melontaa. Vähiten ylimääräisiä kilometrejä tulee, kun tulomatkalla käy kaupassa Karhulassa. Kurssiviikonlopun ohjelma on sen verran tiivis, että tarvittavat ruoka- ja juomatarpeet tulee hankkia ennen Kontille tuloa.

Varusteet:
Kohinalla on kurssilaislle kajakkeja, meloja, aukkopeittoja, liivejä ja kypäriä. Ottakaa mukaan omia melontaan sopivia vaatteita. Koskimelonnassa kastuu joten esim. surffarin märkäpuku sopii hyvin, myös kuoriasu käy. Kohinalla on jonkin verran melonta-asuja, joita kurssilaiset voivat lainata. Urheilukerrastot melotavaatteiden alla ovat mukavia, ja kylmän sattuessa fleece-vaatteet lämmittävät mukavasti. Mukaan kannattaa ottaa myös jotkin kastumisen kestävät tossut. Kumiset melonta/sukellus tossut ovat parhaat, mutta mitkä tahansa sandaalitkin sopivat. Sopivat tossut tekevät kivisillä rannoilla kävelystä hieman mukavampaa.

 

Aikataulu & sisältö:

Perjantaina kokoonnutte tukikohta Kontille kello 19.00. Aluksi etsimme kaikille sopivat kajakit ja muut varusteet. Sen jälkeen käymme kokeilemassa kotirannassa, miten koskikajakeilla melotaan suoraan. Kokeilemme myös kajakista poistumista, jotta jokainen pääsee uimaan jo ensimmäisenä iltana. Sauna on kuitenkin lämmin.

Lauantaina on tarkoituksena mennä jo virtaavaan veteen. Aluksi harjoittelemme virtaan menemistä ja pienten virtojen laskemista aivan tukikohtamme Kontin lähivirroissa.
Iltapäivällä pidämme muutaman tunnin lounastauon, jonka jälkeen siirrymme Pernoonkoskilla ylemmäs isompiin virtoihin, jopa koskiin, ja koitamme hieman vaikeampia juttuja: akanvirtaan tulemista, virranrajojen ylittämistä, lossaamista jne. Lopettelemme lauantain melonnat kuuden maissa, jotta kaikki ehtivät riittävästi saunoa, grillailla ja jutella.

Sunnuntaina on suuntana alueen suurin koski Torminvirta! Laskemme Torminvirtaa useita kertoja, kurssin huimapäät voivat jopa koettaa surffailla kosken suuria aaltoja. Lopulta laskemme kaikki Pernoonkoskien suuret kosket, Torminvirran, Rauhankosken ja Sittarännin. Melonnan jälkeen voi pitää lounastauon. Iltapäivällä siivoamme yhdessä Kontin ja sen ympäristön sekä osallistujat saavat kurssitodistukset kurssitodistukset. Päätämme kurssin viimeistään kello 16.00.

Kurssin käyneinä kaikki ovat tervettuilleita Kohinan jäseniksi. Ilmoittautumisia voi täyttää ennen lähtöä Kontilla. Ohjaajat vastailevat mielellään kysymyksiin lajista, seurasta ja sen toiminnasta.

Muuta:

Kurssille voivat osallistua 12 vuotta täyttäneet uimataitoiset lapset ja nuoret. Alle 12 vuotiaat voivat osallistua vain koskimelontataitoisen huoltajan seurassa. Alle 15 vuotiaille suositellaan osallistumista huoltajan seurassa. Pyrimme järjestämään kesällä alkeiskurssia vapaamuotoisempia lasten ja nuorten melontatilaisuuksia. Näihin voivat osallistua kaikki 12 vuotta täyttäneet.

Kurssiaikataulut löydät kalenterista ja mukaan pääset täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Kurssien hinnat:

-aikuiset 150€ / hlö
-nuoret (-18v.) 80€ / hlö

Hinnat sisältävät kajakin varusteineen sekä majoituksen. Nuorisoleirillä maksu sisältää myös ruuat. Nuorisokurssista lisätietoa nuorisovastaavalta nuoriso[ät]kohinaa.com

Kurssit täyttyvät yleensä ennen kevättä, joten ilmoittaudu ajoissa. Lisätietoja kursseista voit kysyä koulutusvastaavalta koulutus[ät]kohinaa.com