Kontin käyttöhjeet

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

Avatar
Jukka
Viestit: 482
Liittynyt: 15.12.2006 19:30

Kontin käyttöhjeet

Viesti Kirjoittaja Jukka »

KONTIN KÄYTTÖOHJEET


LUKOT, AVAIMET JA LÄSNÄOLOKYTKIN
Konttiin kulku tapahtuu pukuhuoneen ovesta, jonka vieressä ulkoseinässä on kulkukortin lukija sekä näppäimistö. Kulkukortin haltija pääsee sisään näyttämällä kulkukorttiaan ja tämän jälkeen oven painiketta painamalla. Jos olet vuokrannut Kontin tilapäiseen käyttöön, on sinulle määritetty tunnuskoodi, jolla pääset vuokra-aikana tiloihin.

Lasiparioven saat auki sisäpuolelta. Paina lukon telki sisään ja siirrä lukitusnipukka toiseen asentoon, jolloin ovi ei lukitu ja voit käyttää sitä kulkuun. Lukitse lasipariovi poistuessasi Kontista.

Pukuhuoneeseen sisälle tultaessa on oikealla puolella seinässä läsnäolokytkin.
Kun tulet Konttiin, käännä kytkin asentoon 1, jolloin kaikki rakennuksen sähkö- ja ilmanvaihtojärjestelmät kytkeytyvät päälle. Voit jättää kytkimen tähän asentoon, kun poistut Kontista tilapäisesti.
Jos haluat myös oven sähkölukon pysyvästi auki, käännä kytkin asentoon 2. Lukko pysyy auki kytkimellä 20 tuntia jonka jälkeen ovet menevät automaattisesti lukkoon.
Kun poistut kokonaan Kontista, käännä kytki asentoon 0.

Jos kiinteistöstä katkeaa kaikki sähköt, niin käännä läsnäolokytkin asentoon 0. Odota 5 sekuntia ja käännä takaisin asentoon 1 tai 2. Jos tämä ei auta, niin ongelma mahdollisesti sulakkeissa tms. Läsnäolokytkimeen on liitetty varotoiminto: virrat katkaistaan automaattisesti 20 tunnin jälkeen päälle kytkemisestä (jos katkaisimeen ei ole tällä välin kertaakaan koskettu).

Jos avaimet jäävät sisälle, niin kontti-isännältä voi puhelimitse pyytää numerokoodin jolla pääsee sisälle. Numerokoodin tilaamisesta veloitetaan maksu.KEITTIÖ
Keittiössä on normaalitoimiset keittiölaitteet.
Jääkaapissa säilyy aina sähköt päällä, vaikka läsnäolokytkin olisi asennossa 0.
Liesituulettimista vain toisessa on käynnistyskytkin, joka käynnistää samalla molemmat tuulettimet.
Käytä astianpesukonetta vain, kun olet itse läsnä.
Tiskaa astiat ja tyhjennä astianpesukone, kun poistut Kontista.
Lajittele jätteet niille merkittyihin astioihin. Tyhjennä bio- ja sekajäteastiat poistuessasi ulkona oleviin jäteastioihin. Biojätteet tyhjennetään toistaiseksi kompostivessaan tai sekajätteen sekaan. Sekajäte tyhjennetään keräysastiaan, joka on parkkipaikan luona. Ulos tulee myös keräysastiat metallille ja lasille.
Pakkauspaperit ja pienet paperierät voit polttaa takassa tai kiukaassa tai laittaa sekajätteeseen.


WC / KOMPOSTIVESSA
Sisävessa on normaali vesivessa. Käytä pientä huuhtelua, kun se on mahdollista. Kontin vesi tulee kaivosta ja vessavedet menevät keräyssäiliöön. Kummassakin on rajallinen kapasiteetti, joten veden säästäminen on tarpeellista.
Pihalla on kompostivessa, jonka käyttöä suositellaan samasta vedensäästämissyystä.

KIUAS JA TAKKA
Kiuas on normaali puukiuas. Kiukaassa ei ole savupeltiä.
Takka on kiertoilmatoiminen eli se lämmittää heti sytyttämistä alkaen sen läpi kiertävää huoneilmaa. Avaa takan savupelti, kun käytät sitä. Pidä pelti auki, kunnes hiillos takassa on kokonaan sammunut. Takassa saa polttaa kerralla vain 1,7 kg verran puita paloturvallisuuden takia. Suuremman puumäärän polttaminen ei lisää takan lämmitysvaikutusta, koska takka lämmittää sen kautta kiertävää ilmaa.
Puita säilytetään portaan alla. Lisää puita löytyy pihalta.


PATJAT
Patjoja on parvella. Jos ne eivät riitä, lisää patjoja saat sohvapussin avaamalla. Jokaisessa on neljä patjaa. Pakkaa patjat takaisin käytön jälkeen.


SIIVOUS
Siivoa Kontti lähtiessäsi. Imuroi kaikki tilat.
Kontin siivouksesta käyttäjän jäljiltä peritään maksu.


LÄMMITYS
Kontissa on sähköinen lattialämmitys, pois lukien parvitila jossa on kaksi sähköpatteria. Kiinteistön käyttölämpötilaksi on asetettu 20 °C. Parvella ja klubitilassa on lämpötilan asetusyksikkö josta voi poikkeuttaa lämpötila-asetusta +/- 2 °C. .


ILMANVAIHTO
Ilmanvaihto on automaattinen, ajastettu ja koneellinen
Molemmat liesituulettimet käynnistyvät toisen tuulettimen käynnistyskytkimestä. Liesituulettimien ohjaus on tällä hetkellä virheellinen. Liesituulettimet saa kokonaan pois päältä vain kääntämällä sähkökaapissa toisen huippuimurin varokkeen pois päältä.


VESI
Kontin vesi otetaan talon vesijohtoverkkoon omasta porakaivosta. Porakaivon tuotto on rajallinen, joten veden säästäminen on toivottavaa esim. suihkussa ja vessassa. Käyttövesi lämpiää automaatiojärjestelmän ohjaamalla lämminvesivaraajalla. Lämminvesivaraajan säätöihin ei saa koskea.
Harmaat jätevedet menevät maasuodatukseen ja mustat eli vessavedet menevät umpisäiliöön.
Veden pääsulku löytyy hätätilanteessa saunan lauteiden alta.


SÄHKÖ
Sähköt saat päälle kääntämällä läsäolokytkimen asentoon 1 tai 2.
Sähkötaulu on pukuhuoneessa. Siihen ei pidä koskea ellei epäillä varokkeiden tai vikavirtasuojien laukeamista. Tarvittaessa voit tarkistaa onko jokin varoke kääntynyt off-asentoon ja kääntää sen takaisin on-asentoon niiden varokkeiden osalta, jotka on merkitty käytössä oleviksi.
Sähkön pääkytkin löytyy sähkötapaturmatilanteessa pukuhuoneen sähköpäätaulusta.HÄTÄTILA, HÄLYTYKSET, PALOILMOITIN
Tutustu erilliseen hätäohjeeseen Kontin ilmoitustaululla.
Kontin parven päätyikkuna toimii hätätienä. Ulkona on ikkunan kohdalla seinässä tikkaat.

Kontissa on paloilmoittimet klubitilan katossa ja parvella. Jos tilaan tulee, liikaa savua, ne alkavat hälyttää. Selvitä savunmuodostuksen syy. Jos kyse on harmittomasta savunmuodostuksesta pyri estämään se ja poista tilasta savu. Hälytys lakkaa, kun savu vähenee. Hälyttimiä ei voi/saa muuten kytkeä pois päältä. Palohälytyksestä lähtee automaattisesti ilmoitus kontti-isännälle. Soita hälytyksen sattuessa kontti-isännälle.
Veden pääsulku löytyy hätätilanteessa saunan lauteiden alta.
Sähkön pääkytkin löytyy sähkötapaturmatilanteessa pukuhuoneen sähköpäätaulusta.


YHTEYSTIEDOT
Jos sinulla on ongelmia, joihin kaipaat apua, voit soittaa:
lvis-asioissa Antti Paavilaiselle 050-385 3289
muissa asioissa Jouni Turunen 040-590 4560KUN LÄHDET KONTISTA:
Siivoa Kontti.
Tiskaa astiat ja tyhjennä astianpesukone. Sulje astianpesukoneen hana.
Tyhjennä bio- ja sekajäteastiat.
Sammuta kaikki sähkölaitteet omista kytkimistään tai irrota pistoke.
Lukitse lasipariovi.
Jätä kulkukortit sisälle sovittuun paikkaan.
Käännä läsnäolokytkin asentoon 0.
Sulje ulko-ovi painamalla ja varmista lukittuminen.
Avatar
AnttiP
Viestit: 1180
Liittynyt: 11.12.2006 19:54
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Re: Kontin käyttöhjeet

Viesti Kirjoittaja AnttiP »

Käyttöohjeiden lisäksi sivuiltamme löytyy käyttäytymisohjeet

http://www.kohinaa.com/?page_id=569

MUISTUTUKSENA
Kun astut Kontin ovesta sisälle, niin silloin olet velvollinen kirjaamaan käyntisi vieraskirjaan! Tässä on tullut lipsumista mutta otetaanpa ryhdin korotus asiaan. Vieraskirjalla on monta merkitystä joten tämän tahallinen laiminlyönti ei ole hyväksyttävää. Tällä hetkellä suurin osa kirjaamattomista käynneistä johtuu unohduksista, mutta jospa tämä palopuhe saisi siihen muutosta.

Meillä on tarve seurata Kontin "käyttömäärää" ja joskus on myös tarpeen selvittää kuka on tiettynä ajankohtana ollut paikanpäällä jne. (kulunvalvonta ei tätä näe jos ei ole kulkulätkää tarvinnut näyttää lukijalle). Myös Kontilla olevien uusien tuttavuuksien nimiä voi käydä lunttaamassa vihkosta jos nimimuisti pätkii..

Jos nimi kirjoitetaan heti mennessä, niin silloin tulee ehkä tämä paremmin muistettua? Illan mittaan voi sitten jatkaa tarinoiden kirjoittelulla samalla kun lukaisee edellisen viikon kommellukset :)

-AnttiP
p.s. Asia koskee niin kohinalaisia kuin TuusMen ja Merkkareiden jäseniä
Vastaa Viestiin