Sivu 1/1

Koskikunnostukset Pernoolla syys-lokakuussa 2016

Lähetetty: 1.9.2016 13:09
Kirjoittaja SirpaT
Koskikunnostukset Kymijoella syys-lokakuussa 2016

Kymijoella suoritetaan myös tänä vuonna koskikunnostuksia 12.9.2016 alkaen. Tällä kertaa ne kohdistuvat erityisesti Pernoonkoskille ja vaikuttavat huomattavasti melontaan. Pykinkoskea ja Ruhanväärää kunnostaessa melomaan lähteminen Sittarännin luota ei onnistu turvallisuussyistä. Tällöin on suunnattava suoraan Vääränkoskelle tai Torminvirralle. Samoin Torminvirralla melominen ei mahdollisesti onnistu kun Vääränkoskea kunnostetaan. Huomioikaa kuitenkin, että alueella on muitakin melottavia koskialueita (Kultaa, Ahvio ja Hirvikoski).

Vuonna 2016 kunnostetaan seuraavat kosket (arvioidussa toteuttamisjärjestyksessä): Pykikoski, Ruhanväärä, Vääränkoski, Ahvionkosket ja Piirteenkoski.

Kunnostukset alkavat maanantaina 12.9 ja jatkuvat 2-4 viikkoa tästä eteenpäin, toivottavasti Pernoolla ovat valmiita jo reilun viikon kuluessa. Valitettavasti tarkan aikataulun määritteleminen on vaikeaa, sillä helikopterilla tapahtuvan soraistuksen nopeuteen vaikuttavat voimakkaasti mm. sääolosuhteet. Huomiokaa myös, että soraistuksia joudutaan mahdollisesti tekemään myös viikonloppuisin.

Melonnan edustajat ovat olleet hankkeessa mukana hankesuunnitteluvaiheesta ja kunnostettavat kohteet on käyty läpi ennen töiden aloittamista. Osa tänä vuonna kunnostettavista kohteista sijoittuu hyvin lähelle melonnan kannalta erityisen tärkeitä alueita, mutta melonnan edustajat ovat valvomassa työtä toteutettaessa näitä kohteita.

Re: Koskikunnostukset Pernoolla syys-lokakuussa 2016

Lähetetty: 8.9.2016 12:44
Kirjoittaja SirpaT
Hei,
Sain juuri tiedon, että helikopterista johtuvista syistä töiden aloitus viivästyy. Aikaisintaan pääsisivät aloittamaan to 15.9, mutta todennäköisemmin aloittavat työt vasta viikonlopun jälkeen maanantaina 19.9.

Sirpa

Re: Koskikunnostukset Pernoolla syys-lokakuussa 2016

Lähetetty: 23.9.2016 9:36
Kirjoittaja SirpaT
Pernoonkoskien alaosassa pääsee taas melomaan. Kunnostukset ovat siirtyneet Vääränkoskelle ja Torminvirran alueelle.

Sirpa