Antti johtaa uintikilpailua?

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

TimoP
Viestit: 125
Liittynyt: 21.9.2011 15:13
Paikkakunta: Turku

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja TimoP »

Trollforsenilla viikonloppuna joitain kertoja uimassa, ensimmäisen isomman kosken luiskien jälkeisen könkään alla + creeking delta loppuluiska.
Ran out of talent.
Hernikki
Viestit: 46
Liittynyt: 3.1.2007 16:22

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Hernikki »

IlkkaT
Viestit: 522
Liittynyt: 2.3.2012 18:53
Paikkakunta: Candyland

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja IlkkaT »

Munhan ei nyyppänä kuuluis tunnustaa, eikä tämä Henrikin Ugandalle pärjää, mutta...

4 vrk duunivuoron jälkeen hujautin Kontille, jossa oli Ville &kumppanit valmistautumassa saunomaan, enkä saanut kaveria auringonlaskusessioille (~21:30). Meloskelin surffaillen Vääräkoskelle, jossa menin ylös yrittäessäni uimaan formula-kaarteen alta, joka oli muuuttunut paljon haastavammaksi kuin Mr. PaddinTonin kanssa meloskellessa (Ville näytti miten siitä päästään ylös myöhemmin, mutta ei auttanut; taitaa puuttua kokemusta &jerkkua :roll: ). Vesi oli lämmintä &virta kuljetti Matin &Tepon ohi matalille tyhjentelemään paattia.

Matka jatkui Tormille, jossa lossauksia, kurveja &surffeja kesyyntyneessä koskessa harjoitellessa alkoi aurinko painua mailleen. Sit käänty vene ympäri...

&NOUSI YLÖS MYÖS! (Onneksi oli kuohari mukana)

Eka kunnon koskieskimo nosti endorfiinit pintaan &sankarimme lähti kohti saunaa. Sittarännin jälkeen sain kuitenkin idean eskimo harjoituksista virrassa. Oi mitkä harjoitukset niistä tulivatkaan, sillä kolmen lisähapen vedon ~8:n yrityksen jälkeen pimenevässä illassa sankarimme joutui toteamaan, ettei vieläkään osaa koskieskimoa &poistumaan paatistaan uimaan toisen kerran illan aikana, ettai ala ahdistaa liikaa :oops:

Onneksi Ville vei läpi Tukkihontosta aamusessioilla, niin ei jäänyt ikävä Kymin maku suuhun...
Vilma
Viestit: 33
Liittynyt: 11.6.2012 14:43

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Vilma »

Neitikoskella on lämintä vettä, uidenkin.. :lol:
Toni.L
Viestit: 130
Liittynyt: 4.12.2011 21:31
Paikkakunta: Tampere

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Toni.L »

Norjasta ollaan palattu. Seuraavassa "matkanjohtajan" raportti uinneista.

Trysil
4
Unsetaå
13
Setninga
1
Atna
6
Ala Jori
0
Folla
5
Store Ula
4
Ylä-Rauma
1
Playrun
1
Åsenjuvet
0
Driva rafting
2

Uinnit suoritettiin ilman suurempia varuste ja henkilövahinkoja, muutamia mustelmia toki tuli muisttumaan uinneista. HC-ryhmä meloi uimatta Ruottin sekä Viikinkien maaperällä.

Sitten oma raportointi uinnista Ylä-raumalla. Tarkoitushan oli itse lähteä playrun:ille koska fiilis oli että tänään ei lävähdä ja on C-luokan melonta päivä, seuran PJ ilmoitti aamusta että minä lähden Ylä-raumalle, no ajattelin että tuleepa pätkä nähtyä vaikka kantaisikin möläytysten ohi.

Put-in:issä yritin vielä taktista oman aukkopeiton piilottamista, joka meni reissille kun PJ auto palasi take-out:ista. Ekan ison möläytyksen kannoin, seuraavassa vasemmalle kaartavassa könkäässä booffi jäi tekemättä ja päädyin könkään alle vääntämään eskimoa, rannalta huudettiin jo uimaria mutta parin eskimon jälkeen perä otti sen verran kiinni että pääsin stopparista pois.

Itse uinti tapahtui loppu pätkällä. Lähdettiin vetämään loppu pätkää jonossa itse kolmanneksi viimeisenä. Jonkun pienen könkään alla olevassa stopparissa horjahdin sen verran että ylätuki jouduttiin kaivamaan esiin, pienen ylätuki rallin jälkeen päädyn tekemään eskimoa heikommalta puolelta ei nouse joten kokeillaan paremmalta puolelta, nousee mutta päädyn saman tien takaisin ylätuki ralliin, kaadun. Pää alaspäin melominen alkaa sen verran ahdistamaan että päätän poistua paatistani. Ajaudun uimalla stoppariin, parin sekunnin jälkeen saan taas raikasta ilmaa keuhkoihin, seuraavaksi saan nauttia HC-ryhmän reskutus osaamisesta, Mutikaisen Risto pelastaa allekirjoittaneen, muille jää vähempi arvoisten asioiden pelastaminen. Illasta nautitaan vielä perinteiset melontatossu oluet jotta muistaisin olla jatkossa uimatta :D .
Avatar
huislanti
Viestit: 234
Liittynyt: 23.3.2012 22:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja huislanti »

Otan näistä tuon Setningan uinnin:

Kanjonin nelosmöläytyksessä kaaduin tokaan stoppariin, nostin eskimon ja jatkoin matkaa poikittain kolmanteen... vikan möläyksen laskin pää alaspäin. Putosin hetken ilmassa. Pyörin hontossa kypärä kiinni kalliossa ja kun aloin tekemään eskimoa, niin mela tökkäsi kallioon. Toinen käsi irtosi siinä kolauksessa ja hetkeä myöhemmin virta repäisi irti toisenkin. Pantti heitti köyden, huomasin melan kelluvan kohti, nappasin kiinni ja roikuin rantaan. Seurasi hapokas kävely "vinossa metikössä". Kajakki jatkoi kilsan alavirtaan, jossa Toni L kiskoi sen kuiville ja matka jatkui.
jhuitila
TimoP
Viestit: 125
Liittynyt: 21.9.2011 15:13
Paikkakunta: Turku

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja TimoP »

Ilman näitä onnettomuustutkintakeskuksen raportteja, lyhyesti:
Playrunin lopussa pelistoppari olikin liian hurjaa, ran out of talent taas.
RKohvakka
Viestit: 337
Liittynyt: 13.12.2006 20:27

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja RKohvakka »

Uinteja rapsahti Norjassa tänä vuonna, toistaiseksi tuntemattomasta syystä, enemmän kuin edellisillä reissuilla yhteensä eli viisi. Uintien välissä melonta kuitenkin sujui aiempaa paremmin. Eipä noista uinneista ole laajemmin mielenkiintoista kerrottavaa paitsi ehkä Unsetilla sattuneessa.

Siinä puolivälin jälkeen kun alkaa kovempi mölähtely, jossain kolmannessa mutkassa meni linja pitkäksi ja putosin kiven taakse honttoon. Parin eskimoyrityksen ja kiviin törmäilyn jälkeen poistuin aluksesta. Sen verran oli hapokasta menoa, että en ihan tarkaan tiedä monenko möläyksen ja honton läpi uin. Antti, joka lähti perään reskuttamaan, tietää ehkä paremmin. Tosin aika kiirettä piti Antillakin. Kun Antti ei saanut minua muuten uimista lopettamaan, hyppäsi hän paatista yhden honton viereiseen pieneen, vahvasti pyörteiseen akavirtaan ja kiskaisi minut virrasta. Siinä sitten pyörittiin piiriä vedessä molemmat toinen toisiamme vuorotellen auttaen. Lopulta saatiin sormenpäillä ote liukkaan kallion ainoasta pikku halkeamasta ja hetken huilin jälkeen hilattua itsemme maihin.

Rannassa huomasin, että minulta oli jäänyt kuivapuvun sepallus auki ja vettä oli punteissa polviin saakka. Ilmankos uiminen oli ollut niin rankkaa. Vaikka "Yli viisikymppinen mies vedessä sepallus auki jne." -vitsit illalla naurattivatkin, niin kyseessä oli vakava moka ja aivan varmasti viimeinen lajissaan. Karannut paattikin löytyi myöhemin heti takeoutin jälkeen.

Antti toimi tilanteessa sellaisella taidolla, nopeudella ja määrätietoisuudella, että nostan hänelle edelleen kunnioituksella Panama-hattuani. Vaikka Unset ei mikään vempulajoki olekaan, niin kyseinen paikka oli vauhdikas ja honttoinen. Ja Antti oli tuossa kohtaa pienen ryhmämme ainoa reskuttaja.

Toki muissakin uinneissa auttaneet ansaitsevat kiitoksen, mutta nimilistasta tulisi tällä uintimäärällä liian pitkä. Mainittakoon kuitenkin Huitilan Jukka, joka kahlasi kiinnittämään köyden kivelle jääneeseen kajakkiini voimakkaassa virrassa Ylä-Ulan kanjonissa, joka muuten ei mielestäni sovi kaltaiselleni nopeaälyiselle mutta hidasliikkeiselle melojalle kovin hyvin. Ja ensikertalaiseksi Toni L. hinasi uimaria niin hyvin, että pidetään seuraavat treenit vauhdikkaammassa paikassa.

Summa summarum, uinteineen päivineen oli loistava Norjan reissu.
KaitsuH

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja KaitsuH »

Uin. Ihan vittu huvikseni, Draulla noin 50 metriä putinnistä! Mutta mun uinti oli kalliimpi ku kenenkään teistä: joku vesipelastusyksikkö otti min paatin pelastamisesta kakssataa egeä! Hä hää, siitäs saitte, halpisuimarit!

P.S. Ja tässä paikassa en viitti ruveta runoilemaan, yhtään.
IlkkaN
Viestit: 68
Liittynyt: 8.7.2010 13:25
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja IlkkaN »

Ja minäpä kuittaan yhden uinnin Follalta. Parkkeerasin uintireskutushässäkän jälkeen akanvirtaan semmoisen pienen risun eteen. PJ komensi toiselta puolelta risua että tuu pois sieltä puun alta. Ilmeisesti äidinkielen osaaminen ei ole parhaita puoliani vai liekö murteesta kiinni mutta luulin Antin tarkoittavan puun alitse ja toimin sen mukaan. Koska PJ ei käskenyt ottaa melaa mukaan jätin melan puuhun josta se oli kätevä noutaa myöhemmin. Ne teistä rakkaista lukijoista joilla on käytössään internet pääsette kenties näkemään tästä iloisesta tapahtumassa videomateriaalia joskus myöhemmin.
stm
Viestit: 119
Liittynyt: 19.5.2010 21:13

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja stm »

Unsetåalla päätin sijoittaa uintini reitin loppuosaan, missä jalat yltävät varmasti pohjaan. Seurauksena myös pää ylsi sinne aika mukavasti. Atnalla vain ei eskimo noussut. Ja kolmas unti oli Follalla, missä stopparien läpäisyssä ei edes auttanut ylimääräinen mela. Tuon toisen melan hukkasin kolmanteen stoppariin ja kajakki katosi jossain viidennen tienoilla. Oikean käden ja aukkopeitteen kahvan osuutta tutkitaan.
Sami
Vilma
Viestit: 33
Liittynyt: 11.6.2012 14:43

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Vilma »

Kymillä jos meinaa uida, nii kannattaa valita paikaks joku muu, kun kinkkubingo.. Alla on aika reilusti kiviä, kävin tekemässä niitten kans vähän tuttavuutta...

ps. nyt kun tänne kerta kirjotellaan, niin eräs junnu merimelojien edustaja kävi kans viikonlopppuna halailemassa näitä samaisia kiviä :D
-=KH=-
Viestit: 51
Liittynyt: 22.5.2012 11:20

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja -=KH=- »

Sen verran kolahti itseluottamus norjan unsetåan uintien jälkeen, että nappasin pään kolautuksen jälkeen uinnit vielä tormillakin. VilleA ystävällisesti noukki pois.

Norjassa porukka jo tossusta oluita suuren maailman tapaan imi ja siellä lupailinkin, että seuraavasta uinnista otan itse saman tavan (alkoholittoman tosin) käyttöön.

Kuvassa siis tossuvissyn juonti ja otin parit tossulliset, niin kuittasin unsetåaa myös.

Tällä hetkellä melonta sellaisessa kuosissa, että ei taida jäädä viimeiseksi tossulliseksi...

Kuva

Linkki kuvaan, jos ei näy
http://aijaa.com/qC0YoI
KaitsuH

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja KaitsuH »

Kannattaiskohan tämä palsta kokonaan poistaa?

Yritin toispäivänä karhuta vakuutusyhtiöltä kaiken maailman kulunkeja. Kyselivät tarkkaan, onko haaverit sattuneet koski- vai retkimelonnassa. Koskimelonnassa kun "uiminen on odotettavissa oleva tapahtuma, retkimelonnassa ei!" Vähän oikein hermostuin.

Siinä nähään, merimelojat sekoilee oikein urakalla ja jatkuvasti ja tarvii kerta toisensa perään merivartiostoa apuun, mutta se ei ole kuulemma odotettavissa olevaa. Ja Heltolan Kaitsun sekoilu on! Erona lienee, että merimelojat ei kehtaa tunnustaa (=älyävät olla hiljaa) sähläämisiään, myö typerät lörpöt huudellaan täällä kaikesta julkisesti.
-=KH=-
Viestit: 51
Liittynyt: 22.5.2012 11:20

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja -=KH=- »

Itse lisäsin sen koskimelonnan matkavakuutuksen piiriin.
Vastaa Viestiin