Kokonaisvaltainen varusteiden päivitys

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

arska
Viestit: 53
Liittynyt: 17.12.2006 13:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kokonaisvaltainen varusteiden päivitys

Viesti Kirjoittaja arska »

No niin nyt tuli sitten varusteet hankittua ja jo ehdittyä hieman testailemaan.

Eli päädyin lopulta pitkälti Sandilinen varusteisiin kuivapuku, aukkopeitto ja kengät tuli Sandilinelta. Toistaiseksi ovat osoittautuneet varsin laadukkaan oloisiksi tuotteiksi.

Kypäräksi valikoitui WRSI Trident Composite, josta otin myös full face mallin. Oikein hyvä kypärä kunhan malttaa tehdä säädöt hihnaan kunnolla. Pätee varmasti kaikkiin kypäriin, mutta tässä mallissa erityisesti vaikutti paljon istuvuuteen.

Kajakeissa päädyin hetkellisen pohdinnan jälkeen Jacksonin Rockstar 4.0 ja Nirvanaan, vaikka jenkkien tullit merkkiä tällä hetkellä hieman kurittaakin, mutta tähän astisten testauksien osalta olen varsin tyytyväinen valintoihin. Rockstar taipuu monenlaiseen menoon ja Nirvanassa istuskelee helposti vaikka pidempäänkin (4,5tuntia tähän asti pisin reissu ilman poistumista kajakista). Nirvanan muotoilussa on onnistuttu varsin hyvin, että on saatu yhdistettyä nopeutta ja vakautta, jota löytyy paljon on jopa niin vakaa, että rohkenen suosittelemaan vähemmänkin meloneelle. Ei missään nimessä ole mikään ainoastaan hard core käyttöön soveltuva vaan lähtisin kyllä todella matalallakin kynnyksellä kokeilemaan Nirvanaa.

Loppuun vielä erityismaininta Kokatat Maximus Centurion pelastusliiveistä. Kehitys ottanut taasen hienon harppauksen näissä liiveissä kun on tehty liivistä ns. kaksiosainen ja muotoilu kohdilleen niin ei juuri huomaa meloessa, että on päällä vaikka kyseessä on ns. expedition liivi eli taskuja ja kiinnityspisteitä löytyy rankempaankin tarpeeseen.
Kuva

Tässä vielä siis listaus tuotteista, joihin siis lopulta päädyin:
Creeker: Jackson Nirvana
Freestyle: Jackson Rockstar 4.0

Kuivapuku: Sandiline Kayak Suit Extreme 4L
Aukkari: Sandiline Kevlar
Kengät: Sandiline low shoes sand
Kypärä: WRSI Trident Composite
Pelastusliivit: Kokatat Maximus Centurion

Kiitoksia kaikille vastanneille vastauksista, vaikkakin mukava olisi ollut nähdä enemmänkin mielipiteitä ja keskustelua varusteista =)
Vastaa Viestiin